Back to top

Ne place dezordinea și complexitatea naturii și am fost atrași încă de la începutul proiectului nostru de grădinile perene.
 Prin ceea ce facem urmărim să aducem natura cât mai aproape, în forma ei sălbatică, dar controlată. Grădinile noastre evoluează de la un sezon la altul, își schimbă culorile și forma.

CUM LUCRĂM

Stabilim împreună o vizită, pentru că avem de voie de informații pentru proiectul tău de grădină. Ne punem de acord asupra proiectului, propunem iar tu agreezi un buget. În unele proiecte avem nevoie de participarea ta, fie că este vorba de pregătirea terenului sau conexiunea la utilități. La toate proiectele noastre instalăm un sistem de irigare prin picurare.
Colaborarea noastră nu se încheie când terminăm plantarea, vom reveni pentru lucrări sezoniere de mentenanță, vom face completări și ajustări în anii următori.

ÎNAINTE DE A ÎNCEPE

Pentru a putea începe un proiect avem nevoie ca terenul pe care vom planta să fie oarecum pregătit, adică eliberat de pietre sau resturi de construcții. Ne trebuie conexiune la rețeaua de apă și să ne asigurăm că există suficient drenaj în sol. Dacă pământul nu este de calitate, îl putem îmbunătăți. Condițiile de lumină nu sunt o piedică în realizarea unei grădini, putem găsi suficiente soluții și pentru zonele umbrite.

PLANTE

Lucrăm cu sute de tipuri de plante: arbuști, copaci, ierburi, plante cățărătoare sau acoperitoare, ferigi și plante de umbră, plante cu flori etc. Într-o singură gradină, chiar dacă e mică, vom folosi zeci de tipuri de plante. Diversitatea asta ne asigură că vom avea flori atât în februarie – martie, cât și în ultimele zile de toamnă. Nu există loc în care să nu putem planta ceva, indiferent de cât de umbros este.

CE FACEM NOI

Îți putem oferi un proiect complet, de la design de spațiu verde și până la plantare sau ne putem implica doar în anumite faze. Te putem ajuta doar cu idei de amenajare, cu achiziția de plante și cu sfaturi cu despre plantare. Nu ne implicăm în proiectele dezvoltate de alte companii și nu oferim doar servicii de mentenanță.

CÂND SE PLANTEAZĂ?

Plantăm numai atunci când solul nu este înghețat. Asta înseamnă începând din februarie-martie, până în noiembrie. Plantele perene au o durată mare de viață, te poți aștepta să ai o grădină la dimensiuni de maturitate după 2-3 ani de la plantare.

MENTENANȚA

Colaborarea noastra nu se incheie la terminarea etapei de plantare. Ne implicam in primii ani in mentenanta sezoniera, in ajustari ale gradinii. Chiar daca plantele perene nu au nevoie de o intretinere intensiva, anumite lucrari sunt necesare. De asemenea putem sa ajustam gradina, sa o transformam pe parcurs.