Back to top

Primitiv Plants îți arată ce e mișto în domeniul plantelor, ce e în trend și mai ales îți oferă posibilitatea să le ai și tu.

Noi îți dăm informații, îți arătăm ce poți face cu plantele, îți facem proiecte. Primitiv e un ghid, un ajutor, un curator.

În urmă cu 5 ani ne săturasem de consultanță și am căutat să facem alte chestii. Luminița a mai lucrat o perioadă pe niște proiecte ca freelancer, dar s-a mutat treptat în zona de plante. Primele proiecte au fost terasa proprie și ale prietenilor. De la început am lucrat preponderent pe exterior, cu plante perene. Inspirația a venit din proiectele designerului olandez Piet Oudolf și tot curentul de perene care se întâmpla în Europa.

Am făcut câteva jardiniere de exterior și stilul ăsta s-a răspândit relativ repede, la început în cercurile de designeri de interior, arhitecți, bloggeri de design. Lucrurile au evoluat de la sine, de la jardiniere am trecut la mici grădini și proiecte de amenajări interioare. Aici suntem acum. Spațiul fizic Primitiv Plants e un pas mare pentru noi, ne ajută logistic să putem crește și ne scoate din zona de pasiune sau hobby.

Luminița nu are la bază o formare profesională în zona de horticultură, a urmat doar cursuri de peisagist. Plantele perene sunt o nișă a horticulturii care nu e urmată la nivel universitar, iar noi încă nu suntem implicați în activități precum cele de creștere a plantelor, care să necesite cunoștințe horticole științifice. Are, însă, experiență în lucrul cu plantele perene, o rutină a unei activități care e greu de dobândit în scena de la noi. Fiind un stil nou, firmele cu vechime nu sunt dispuse să încerce sau să riște proiecte. Acesta este și avantajul nostru, faptul că Luminița a urmat cursuri online, super aplicate și particularizate în domeniu, cu oameni din străinătate care fac asta de mult timp și și-a făcut relații bune cu furnizorii.

Deși poate că este senzația că lucrul cu plantele perene e dintotdeauna cu noi, de fapt acum trece printr-o mică revoluție. Lucrurile se mișcă cu o viteză destul de mare, se muta accentul de pe plante tăiate, cum ar fi florile la buchet, spre ghivece. Tehnologia și genetica au evoluat și acum se produc soiuri noi de plante, de interior și de grădină, într-un ritm foarte rapid. Plante care înainte creșteau doar în anumite zone, sunt adaptate prin modificări genetice la aproape toate mediile. Sunt foarte mulți producători și vânzători, iar consumatorii sau clienții sunt expuși la o diversitate foarte mare de plante și la posibilități infinite de combinare a lor.

De aici apare nevoia de Primitiv Plants. Noi îți dăm informații, îți arătăm ce poți face cu plantele, îți facem proiecte. E multă informație și ai nevoie de o structură, de cineva care să te consilieze. Dacă, să zicem, pe zona de interior, te mai descurci și singur, atunci când intri în zona de perene sau plante rare (de interior), de cele mai multe ori nu te poți descurca singur. Sunt multe informații funcționale (soare sau umbră, cantitatea de apă, mărimea, cum și când inflorește planta, culori, dominanta etc) care se adaugă la cele strict estetice și la care s-ar putea pricepe și clientul. Dacă poți decide de unul singur, pe criterii estetice, ce îți dorești, când apar și criteriile tehnice, lucrurile pot deveni foarte complicate.

Primitiv e un ghid, un ajutor, un curator. Primitiv Plants îți arată ce e mișto în domeniul plantelor, ce e în trend și mai ales îți oferă posibilitatea să le ai și tu. Un magazin de selecții care se schimbă tot timpul dar care sunt ușor de asimilat și de înțeles. Și sunt aspiraționale.

Ce facem

⬤ AMENAJARE SPAȚII EXTERIOARE
terase, balcoane și grădini cu plante perene

⬤ AMENAJARE SPAȚII INTERIOARE
plante și instalații cu plante, pentru clienți privați sau companii

⬤ VINDEM PLANTE DE INTERIOR
ghivece și accesorii

⬤ VINDEM PLANTE DE EXTERIOR
ghivece, jardiniere și accesorii

⬤ CONSULTANȚĂ
în amenajare sau întreținere plante

⬤ MENTENANȚĂ
momentan asigurăm mentenanța doar pentru proiectele noastre

⬤ ÎNCHIRIERE SPAȚIU

⬤ ÎNCHIRIERE PLANTE

 

Uită-te pe Instagram-ul nostru sau scrollează portofoliul din site. Îți place ce vezi, vrei și tu la fel! Noi venim la tine să vedem spațiul, îți facem o propunere tehnică și de cost. Alegem ce ți se potrivește, apoi ne oprim la o variantă. Aducem plantele, materialele și îți facem proiectul. În primele luni te ajutam cu mentenanța, îți dăm sfaturi, monitorizăm proiectul. După aceea păstrăm legătura, înlocuim plante, dezvoltăm spațiul tău verde. Lucrăm în continuare împreună. E ciclic, în etape și nu se termină vreodată. E important să ai încredere în noi atunci când te gândești la spațiul tău verde. Noi suntem primii la care apelezi.

Lumința Nicorici
& Cristi Postolache